Blog

Ciseleren van het bronzen afgietsel

Gietsel ongeciseleerd.

De op een na laatste fase van het portret van Abeltje ben ik ingegaan, namelijk het ciseleren van het bronzen gietsel. Ik ben begonnen met een plastiek van het portret in klei en heb daarop een mal gemaakt van siliconen rubber en een steunmal in gips. Met de mal heb ik een afgietsel gemaakt in harde was en dat vervolgens gecorrigeerd.Het beeldje is gegoten bij Volkers in Geldermalsen. Daarop volgt het afwerken van het bronzen gietsel; het gietsel ontdoen van aangietkanalen, ontluchtingskanalen en andere storende elementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>