Blog

“Abeltje” heeft zijn bestemming gekregen.

Het ciseleren was een moeizaam karwei. Soms is het gietsel zo goed dat je er weinig aan hoeft te doen, maar dat was hier helaas niet het geval. Het verwijderen van de resten van de aangietkanalen is standaard. Alle andere aanhangsels kunnen lang ophouden. Dat was hier helaas het geval. Omdat alleen ikzelf weet hoe het bronzen beeld er uit moet zien wil ik alles zelf doen.

De onthulling van het beeldje door Abeltje.

Na het ciseleren wordt het beeld gespoeld in verdund salpeterzuur en gepatineerd. Ervaring heeft me geleerd welke chemische middelen moeten worden toegepast om de gewenste kleur te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>